Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Organisatie in kort bestek


Geodation verzorgt een brede opleiding op vastgoedgebied. Dat is de kernactiviteit van Geodation. Een opleiding voor medewerkers bij gemeenten, samenwerkingsverbanden en andere overheden, die dagelijks op uitvoerend niveau te maken hebben met het verzamelen, verwerken, bewerken, gebruiken en verstrekken van vastgoedinformatie. Techniek, adressen, regelgeving, werkprocessen, organisatie en architectuur en tal van andere zaken komen aan de orde. Denk daarbij, naast de (basis)registraties BRK, WOZ, BAG, BGT, WKPB en de WION, ook aan zaken als rechtstoestand, bestemming, inrichting, beschikking, gebruik, beheer en belasting van vastgoed. Een complex en boeiend vakgebied.

Geodation heeft docenten aangetrokken met ruime ervaring op het brede terrein van de vastgoedinformatie en de vastgoedinformatievoorziening. Na gehouden overleg met de docenten heeft het bestuur het leerprogramma samengesteld. Ons leerprogramma – opgebouwd uit leergangen – kent twee soorten opleidingen. De diploma-opleiding geo-informant omvat drie verplichte (leergangen 1 t/m 3) en minimaal twee keuzeleergangen. De certificaatopleiding omvat slechts één leergang naar keuze. Beide opleidingen zijn eind september 2014 gestart, omdat toen voldoende leergangen gereed waren gekomen om een goede start te maken.

Geodation wordt terzijde door een groep adviseurs. Deze adviseurs vervullen ook vaak het voorzitterschap op studiemiddagen, workshops en leerkringbijeenkomsten. De adviseurs komen uit de kring van de lokale overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap. Zij staan Geodation bij met feedback en advies.